STM Finland - Tulevaisuuden koneenrakentaja

Planeettavaihteet

Etu Tunnetut tuotteet ja hyvä saatavuus
Etu Selkeä tuoteportfolio
Etu Laaja osaaminen
Etu Nopeat toimitusajat

Planeettavaihde STM Finlandin laadukkaasta valikoimasta

Planeettavaihde on parhaimmillaan kohteessa, jossa vaaditaan hidasta toisionopeutta ja suuria momentteja, esimerkiksi kääntöpöytä. Toisaalta planeettavaihde sopii pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta myös muihin kohteisiin, kuten sekoittimiin. Keveys on selkeä etu liikkuvassa kalustossa ja kuljetinratkaisuissa, joissa vaihde asennetaan hankalasti saavutettavaan paikkaan tai korkealle kuljettimen purkupäähän.

Planeettavaihde pystyy usein korvaamaan huomattavasti suuremmat ja painavammat tappi- ja kartiovaihteet. Useimmiten olemme hinnaltamme erittäin kilpailukykyisiä.

EX 3003 FS -planeettavaihde

Planeettavaihde on perinteisiin rinnakkaisakselillisiin vaihteisiin verrattuna täynnä edullisia ominaisuuksia. Planeettavaihde voidaan suunnitella mm. pieneksi ja kompaktiksi. Yksinkertaisessa planeettavaihteessa on sekä aurinko- ja rengaspyörä että joukko identtisiä planeettapyöriä, jotka ovat yhtäaikaisessa rynnössä sekä aurinko- että rengaspyörän kanssa.

Perinteisissä lieriövaihteissa kaikki hammaspyörät ovat ainoastaan kiinteän rungon suhteen kiertyviä ja kiertymisakselit kiinteitä. Tuon rakenteellisen eron vuoksi planeettavaihteissa momentti jakautuu useamman hammaspyörän kosketuspinnan kautta, jolloin kuhunkin hampaaseen kohdistuu pienempi rasitus. Osittain juuri tästä syystä planeettavaihteet soveltuvat erinomaisesti kohteisiin, joissa hetkellinen piikkimomentti (T2max) on suuri.

Planeettavaihde on erinomainen valinta ahtaisiin tiloihin ja suureen momentin vaihteluun

STM planeettavaihteiden mallisarja perustuu modulaarisuuteen – erikokoisiin portaisiin. Niputtamalla useita portaita peräkkäin, saavutetaan todella suuria välityssuhteita, joita perinteisillä rinnakkaisvaihteilla ei saavuteta lisäämättä etuvaihteita. Kompaktin koon vuoksi planeettavaihde on edelleen erittäin kilpailukykyinen mm. painon puolesta.

VALITSE PLANEETTAVAIHDE, JOS KOHTEESI ON HAASTAVA PAINON SUHTEEN TAI TARVITSET SUUREN VÄLITYSUHTEEN!

Tekstin alussa on jo selvinnyt, että planeettavaihde on parhaimmillaan, jos halutaan pieni, vahva ja edullinen vaihdelaatikko kohteeseen, jossa toisionopeus on hidas tai keskihidas. Teoriassa planeettavaihteella voidaan korvata kaikki rinnakkaisvaihteet eli mekaanista estettä ei ole. Kuitenkin joissain tapauksissa esteeksi muodostuu vaihteen terminen kapasiteetti.

Koska planeettavaihde on suunniteltu todella kompaktiksi suhteessa momentin välityskykyyn, vaihteen lämpötila voi kasvaa suureksi. Tämä johtuu mm. öljytilan huomattavasti pienemmästä tilavuudesta verrattuna rinnakkaisvaihteisiin nähden (jopa -80%) ja yksinkertaisesti planeettavaihteen pinnan pinta-alan pienestä koosta ja massasta. STM toimittaa helposti järjestelmään kytkettävät öljyn jäähdyttimet – kysy ja vertaa!

VALITSE PLANEETTAVAIHDE JOS KOHTEESI ON PROSESSITEOLLISUUDESSA, JOSSA JÄÄHDYTYKSEN JÄRJESTÄMINEN ON HELPPOA! SÄÄSTÄ HUOMATTAVASTI INVESTOINTIKUSTANNUKSESSA JA VOITELUAINEKUSTANNUKSISSA!

STM planeettavaihteita toimitetaan usina eri versiona. Toimitamme useita eri laippa- ja akselimalleja jaloilla tai ilman. Useimmiten pystymme toimittamaan myös samoilla mitoilla kuin kilpailijamme.

KYSY TARJOUSTA STM FINLANDIN PLANEETTAVAIHTEESTA, JOS JO KÄYTÄT PLANEETTAVAIHTEITA TAI HARKITSET VAIHTOA EDULLISEEN JA KESTÄVÄÄN STM PLANEETTAVAIHTEESEEN!

Planeettavaihde monipuoliseen käyttöön

Planeettavaihde on parhaimmillaan kohteissa, joissa vaaditaan hidasta toisionopeutta ja suuria momentteja esim. kääntöpöydät. Toisaalta planeettavaihteistot sopivat pienen kokonsa ja keveytensä vuoksi myös muihin kohteisiin, kuten sekoittimiin.

Keveys on selkeä etu liikkuvassa kalustossa ja kuljetinratkaisuissa, joissa vaihde asennetaan hankalasti saavutettavaan paikkaan tai korkealle kuljettimen purkupäähän. Planeettavaihteella pystymme usein korvamaan huomattavasti suuremmat ja painavammat tappi- ja kartiovaihteet. Useimmiten olemme hinnallisesti erittäin kilpailukykyisiä.

STM planeettavaihde-mallisto tarjoaa asiakkaillemme monipuoliset rakenteet, lisävarustevaihtoehdot ja laajan välityssuhdealueen. Planeettavaihteet ovat olleet tuotannossamme jo vuodesta 2009 lähtien. Planeettavaihteemme ovat saavuttaneet varsin nopeasti suuren suosion ja toimitammekin niitä nyt myös yli 680 000 Nm käyttöihin.

Tarjoamme yhden markkinoiden parhaista tehdastoimitusajoista ja monipuolisen tuotevalikoiman, josta usein löytyy yhteensopiva planeettavaihde kilpaileviin merkkeihin.

 

Ole yhteydessä STM Finlandiin ja tilaa laadukas vaihde meiltä

STM Finland Oy on kumppanisi koneenrakennuksessa.

Kysy lisää planeettavaihteista myynnistämme

Danfoss VLT VAGON GSM ABB

S.T.M Finland Oy

Ennekuja 4
02270 ESPOO

010 425 6800
stm@stmfinland.fi

Verkkokauppa

Taajuusmuuttajat
Moottorit
Toimitusehdot

Verkkokaupan tunnuksia voit tiedustella ottamalla yhteyttä Mikko Valtoseen: 040 185 2570 tai mikko.valtonen@stmfinland.fi

Copyright © 2024 S.T.M. Finland