Tulevaisuuden koneenrakentaja

VACON® NXP

Varastossa

0,01 €

VACON NXP on huippuluokan ilmajäähdytteinen taajuusmuuttaja sovelluksiin, joissa tarvitaan luotettavaa, lujaa, suorituskykyistä, tarkkaa ja tehokasta laitetta. Taajuusmuuttajia on saatavana tehoalueella 0,55–2000 kW.

NXP-tuotesarja tarjoaa huippuluokan moottorinohjausta sekä induktio- että kestomagneettimoottoreille, vaihteettomille käytöille ja suurtehomoottorien tahdistusratkaisuihin. VACON NXP on ensiluokkaisen älykäs taajuusmuuttaja.

Laajennuskorttivaihtoehtojen ja poikkeuksellisen joustavien ohjelmointimahdollisuuksien ansiosta NXP -taajuusmuuttaja voidaan helposti integroida osaksi automaatiojärjestelmää. Erittäin haastavissa olosuhteissa toimivat asiakkaamme ovat valinneet koteloidut, kojeistoon asennettavat VACON NXP-taajuusmuuttajat esimerkiksi öljy- ja kaasuteollisuus-, ekstruusio-, kaivos-, paperi- ja vedenkäsittelysovelluksiinsa. Vacon-taajuusmuuttajien toiminnallinen turvallisuus, laitteiden monipuoliset hyväksynnät sekä kattavat huoltotyö- kalut varmistavat, että Vaconin taajuusmuuttajien avulla saavutat järjestelmäsi parhaan ohjattavuuden, toimintalaadun ja käytettävyyden koko laitteiston käyttöiän ajan. VACON NXP -tuotevalikoima täyttää tärkeimmät kansainväliset standardit ja kansainväliset vaatimukset, mukaan lukien turvallisuus-, EMC- ja yliaaltoja koskevat hyväksynnät.

VACON NXP tarjoaa tehokkaan ohjausympäristön kaikkiin vaativiin taajuusmuuttajien käyttökohteisiin. Suorituskykyisten komponenttien avulla saavutetaan poikkeuksellisen hyvä prosessointi- ja laskentateho. VACON NXP tukee sekä induktio- että kestomagneettimoottoreita open ja closed loop -säädettyinä. VACON NXP sisältää sisäänrakennetun ohjelmoidun logiikan, jonka käyttö ei vaadi lisälaitteita. VACON NC61131- 3 Engineering -sovelluksella voidaan parantaa suorituskykyä ja vähentää kustannuksia integroimalla käyttöön asiakaskohtaisia toimintoja. Kaikissa NXP-taajuusmuuttajissa käytetään samoja ohjauskortteja, mikä takaa NXP-sarjan ominaisuuksien maksimaalisen käytettävyyden laajalla tehoalueella.

NXP-ohjausyksikön viisi laajennuskorttipaikkaa (A, B, C, D, E) tekee siitä poikkeuksellisen laajasti muunneltavan. Kenttäväylä-, enkooderi- ja I/O-kortit voidaan kytkeä korttipaikkaan helposti irrottamatta muita osia.

Safe Torque Off, safe stop 1 -turvatoiminnot

NXP-taajuusmuuttajiin on saatavana Safe Torque Off (STO) -turvatoiminto. Se estää laitteen odottamattoman käynnistymisen, koska taajuusmuuttaja ei muodosta vääntömomenttia moottorin akselille. Toiminto vastaa myös standardin EN60204-1 pysäytyskategorian 0 mukaista hyväksyntää, joka koskee laitteen hallitsematonta pysähtymistä. Safe Stop 1 (SS1) -turvatoiminto käynnistää moottorin hidastumisen ja STO-toiminnon, käyttäjän asettaman aikaviiveen jälkeen. Toiminto vastaa myös standardin EN60204-1 pysäytyskategorian 1 mukaista hyväksyntää, joka koskee laitteen hallittua pysäytystä. Perinteiseen sähkömagneettista kytkinlaitteistoa käyttävään turvatekniikkaan verrattuna sisäänrakennettujen STO- ja SS1-turvatoimintojen etuna on se, että erillisiä turvalaitteistoja, niiden vaatimaa huoltoa ja kaapelointia ei enää tarvita järjestelmän edellyttämän työ- turvallisuustason saavuttamiseksi.

ATEX-hyväksytty termistoritulo

Vacon on kehittänyt sisäänrakennettuna lisävarusteena saatavan ATEXhyväksytyn termistoritulon. Sertifioitu, ATEX-direktiivin 94/9/EY -vaatimusten mukainen sisäänrakennettu termistoritulo on suunniteltu erityisesti sellaisten moottorien lämpötilavalvontaan, jotka on sijoitettu räjähdysvaarallista kaasua, höyryä, huuruja tai ilmaseoksia sisältäviin tiloihin tai tiloihin, joissa on herkästi räjähtävää pölyä. Tällaisia teollisuudenaloja ovat esimerkiksi kemian, petrokemian ja mekaaninen teollisuus sekä laivanrakennus-, metalli-, kaivos- ja öljynporausala. Jos järjestelmä havaitsee moottorin ylikuumenemisen, taajuusmuuttajan virransyöttö moottoriin katkeaa välittömästi. Laitteen asennukseen ei tarvita ulkoisia osia, joten johdotuksen määrä on mahdollisimman vähäinen, mikä parantaa laitteen luotettavuutta ja säästää sekä tilaa että kustannuksia.

VACON NXP - lujaa suorituskykyä, tarkka ja tehokas