Tulevaisuuden koneenrakentaja

VACON® 100

Varastossa

0,01 €


Kuinkahan paljon sähköenergiaa säästyisi, jos kaikkia moottoreita ohjattaisiin VACON taajuusmuuttajilla?

Teollisuuden automaatioaste kasvaa jatkuvasti. Perinteiset mekaaniset ja vakionopeuteen perustuvat koneautomaation ohjaustavat tarvitsevat toimiakseen kuitenkin paljon energiaa. Tämän vuoksi energiansäästöohjelmat ja energiapoliittiset toimenpiteet ovat niin globaalisti kuin Suomessakin ensisijaisen tärkeitä.

Uudet VACON® 100 -taajuusmuuttajat tekevät energiansäästämisestä helppoa. Ne ovat helppokäyttöisiä ja soveltuvat monenlaisiin sovelluksiin, joten ne ovat järkevä investointi.

Ota yhteyttä

Vacon® 100 taajuusmuuttajan hiilijalanjälki

Danfoss Drives on tehnyt VACON® 100 -taajuusmuuttajien elinkaarianalyysin ja määrittäneet sen hiilijalanjäljen. Yhden 18,5 kW:n Vacon 100 -taajuusmuuttajan valmistuksessa muodostuu 255 kg co2e (hiilidioksidiekvivalentti) -päästöjä. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että tyypilliseen puhallinsovellukseen asennettuna sama taajuusmuuttaja pienentää co2e-päästöjä 10 vuodessa peräti 24 500 kg kaksinopeusmoottoriin verrattuna. Yksi taajuusmuuttaja, laaja valikoima sovelluksia.

Sopii monenlaisiin tarkoituksiin

Nämä taajuusmuuttajat soveltuvat monien erilaisten teollisuudenalojen moottorikäyttösovelluksiin. Taajuusmuuttajaa voidaan optimoida helposti tarpeen mukaan; valittavana on lukuisia kenttäväylävaihtoehtoja ja moottorien ja prosessiohjauksen toimintoja.

Näyttää aivan tavalliselta taajuusmuuttajalta, mutta sitä se ei ole

VACON® 100 -taajuusmuuttajassa on lukemattomia uusia älykkäitä ominaisuuksia. Laitteen toiminnallisen turvallisuuden varmistavat Safe Torque Off- (estää moottoria muodostamasta vääntömomenttia moottoriakselille) ja Safe Stop 1- turvatoiminnot sekä ATEX-hyväksytty moottorin ylikuumenemissuojaus.

VACON® 100 -taajuusmuuttajassa on ainutlaatuinen sisäänrakennettu Ethernet-liitäntä: taajuusmuuttajan integroiminen tuotantolaitoksen laiteautomaatioon on helppoa ja tehokasta sisäisten ModBus TCP-, Ethernet I/P- tai Profinet IO-kenttäväyläliitäntöjen avulla.

VACON® 100 on ihanteellinen taajuusmuuttaja laitesovelluksiin, joissa tarvitaan jatkuvaa tehon/momentin tuottoa: pumppuihin, puhaltimiin, kompressoreihin ja kuljettimiin. Tämän tyyppisissä sovelluksissa taajuusmuuttajaan sijoitetut investoinnit palautuvat nopeasti takaisin laitteen parantuneen energiatehokkuuden ja tuottavuuden ansiosta.

VACON® 100 -taajuusmuuttajassa on monipuoliset vakiotoiminnot, esimerkiksi sisäänrakennetut tulot/lähdöt, joihin kuuluu 3 lisäkorttipaikkaa, sisäänrakennettu RS485- ja Ethernet-pohjainen kenttäväylätuki, lakatut piirikortit ja jämäkät moottorinohjausominaisuudet luotettavaa toimintaa silmällä pitäen. Tämän lisäksi taajuusmuuttajassa on monia sovelluksia varten suunniteltuja erikoistoimintoja.

Seinäasenteisten taajuusmuuttajien asentaminen ja käyttö on helppoa, ja laitteen kotelointiluokka on vakio IP21/UL tyyppi 1. Vaihtoehtoina ovat myös IP54/UL -tyypin 12 ja läpivientiaukkoon (laippa-asennuksena) asennettavat laiteoptiot. MR8- ja MR9-runkokokojen kompakti IP00-kotelointiluokka takaa helpon asennettavuuden kaappiin tai koteloon. VACON® 100 mahdollistaa paljon monipuolisemmat toiminnot kuin vakiotaajuusmuuttajalta voisi odottaa. 

VACON® 100 taajuusmuuttaja on helppo ottaa käyttöön

Hyvin yleinen huoli ja kysymys asiakkaalta on käyttöönotto ja sen helppous! VACON® 100 laitteissa sekin on ensiluokkaisen helppoa!

  • ”Helppo käyttöönottotyökalu” varmistaa ongelmattoman asetusten tekemisen kaikkiin sovelluksiin. Laitteessa on myös monia muita käyttöä helpottavia ja nopeuttavia toimintoja.
  • ”Helppo vianmääritys”: parametri- signaali- ja vikakohtaiset ohjetekstit
  • ”Startup Wizard” - ohjattu käyttöönottotoiminto pumppujen ja puhaltimien nopeaan asetusten tekemiseen
  • ”PID Mini-Wizard” - ohjattu toiminto sisäisen PID-säätimen helppoa käyttöönottoa varten
  • ”Multi-Pump Wizard” - ohjattu toiminto Multi-Pump-järjestelmän helppoa käyttöönottoa varten
  • ”Fire Mode Wizard” - ohjattu toiminto Fire Mode -toiminnon helppoa käyttöönottoa varten
  • Myös reaaliaikainen kello ja kalenteriin perustuvia toimintoja.
  • 3~400 VAC/0,75-160 kW, IP21- ja IP54-seinäasennusmallit

Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta »

Alla olevista linkeistä voit ladata materiaalia. Annamme mielellämme lisätietoja tarvittaessa.

Esite/valintaopas, EN:     http://danfoss.ipapercms.dk/Drives/DD/Global/SalesPromotion/Brochures/ProductBrochures/UK/VACON100/

Tekniset tiedot, EN:     http://danfoss.ipapercms.dk/Drives/DD/Global/SalesPromotion/Factsheets/ProductFactsheets/UK/VACON100WM/

Asennusohje, EN: http://danfoss.ipapercms.dk/Drives/DD/Global/technical-documentation/en/vacon-100-wall-mounted-drives-installation-manual-uk/

Sovellusohje, EN: http://danfoss.ipapercms.dk/Drives/DD/Global/technical-documentation/en/vacon-100-industrial-application-manual-uk/

Ota yhteyttä »

Täysiverinen teollisuussovelluksiin suunniteltu taajuusmuuttaja, joka on monipuolisesti varusteltavissa.